Visites d’estudiants de Pedagogia al nostre Arxiu històric

Alumnes de 3r del grau de Pedagogia a l’AHUIB.

Durant aquest mes d’octubre, una sèrie de grups d’estudiants de 3r del Grau de Pedagogia i, més concretament, de l’assignatura d’Història de l’educació que imparteix la doctora Francisca Comas, ha realitzat unes visites guiades a l’Axiu històric (AHUIB). A més de conèixer i visualitzar els fons que hi ha a l’arxiu, la professora Xisca Comas aprofundí en el Fons les Escoles de Mestres i Annexes. Aquest fons és un dels més voluminosos que tenim i per tant un dels més consultats tant per alumnes que realitzen treballs, com tesis. Una de les darreres tesis on el bessó ha estat aquest fons  de l’AHUIB és la tesi del doctor Gabriel Barceló, ara només fa un any, sobre les memòries de pràctiques de mestres del primer franquisme.

Alumnes de 3r de Pedagogia observant part de la documentació del fons.
Full de la memòria de la colònia escolar de Portocolom (1935).

Els alumnes i la professora Comas pogueren veure de primera mà tota una sèrie de documents com quaderns de rotació (una espècie de dietaris d’alumnes que feien pràctiques a les annexes), memòries de pràctiques del temps de la República i també de després de la guerra, així com fotografies i una memòria de la colònia escolar que es realitzà a Portocolom (Mallorca) el 1935.

 

 

 

Quadern de rotació de escola de pràctiques femenina (anys 30 del segle XX)