Homenatge al poeta Josep Maria Llompart de la Penya pels 25 anys de la seva mort (1925-1993)

MOSTRA A LA BIBLIOTECA SON LLEDÓ

 

El Servei de Biblioteca i Documentació, i més concretament la Biblioteca Patrimonial de Son Lledó i l’Arxiu històric, ha decidit honorar la figura de Josep Maria Llompart.

 

Enguany se celebra l’#AnyJMLlompart amb motiu dels 25 anys de la seva mort.

 

Poeta, crític literari i activista cultural, promotor de les lletres i de la cultura, i probablement un dels intel·lectuals més il·lustres i significatius que ha tengut Palma durant la segona meitat del segle XX. Destacà tant per la seva creació literaria com per la seva tasca pública i cívica en institucions com l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Catalans o la Federació Llull d’Entitats Culturals dels Països Catalans. Fou condecorat amb nombrosos premis, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes o la Creu de Sant Jordi. L’any 2009 l’Ajuntament de Palma el declarà fill il·lustre de la ciutat.

 

Ens sumam al seu record amb una petita mostra del seu llegat a la Biblioteca Son Lledó.

 

https://encore.uib.es/iii/encore/search/C__Sllompart%2C%20josep%20maria__Orightresult__U?lang=cat&suite=pearl

 

Guardar

Guardar

Guardar