Google i la Televisió

El passat 17 de març, el New York Times va publicar una notícia amb el següent titular: Google and Partners Seek TV Foothold, on s’explicava que el cercador més conegut d’Internet es troba en un període de desenvolupament de la seva plataforma Google TV, projecte dut a terme conjuntament amb les multinacionals de Sony i Intel.

 

Gràcies a la constant evolució de les noves tecnologies, la idea és transportar en un futur pròxim els serveis de Google i tota una sèrie de recursos més (buzz, youtube, picasa… a més de la publicitat) a la pantalla gran, mitjançant l’aplicació del sistema operatiu Android, orientat actualment cap a la utilització en els dispositius mòbils.

 

L’avançament tecnològic dels televisors és un dels punts clau d’aquest programa, necessari per aconseguir l’assentament definitiu d’Internet i de tota la seva oferta digital “fora” de l’ordinador.

 

Des de l’any 2007, Google treballa en aquesta idea de transportar Internet a la televisió. En un primer moment es va denominar Google TV Ads, però geogràficament només cobria els EUA a través de la televisió per cable, i el seu impacte no va ser prou significatiu en un primer moment.

 

Ara, al 2010, es publica que Google reprèn aquest antic projecte. Estarem atents a la seva evolució.

 

Per a més informació, podeu consultar els següents links: 

                                                         

      Washington Post       

Los Angeles Times