El fons documental de l’arquitecte Juan de Aguilar Sancho ja és a la UIB

El rector Jaume Carot i l’arquitecte Sebastià Muntaner, nebot de Juan de Aguliar Sancho,
durant l’acte de signatura del conveni de cesssió del fons documental a la UIB.

L’Arxiu històric del Servei de Biblioteca i Documentació ha rebut el llegat que la família de l’arquitecte de Aguilar Sancho ha donat a la nostra institució. En un principi, el fons documental consta de quatre calaixeres de plànols de deu calaixos cadascuna, 120 capses de documentació i algunes fotografies d’edificis i construccions dissenyades per l’arquitecte. Tot aquest material ha quedat dipositat a les instal·lacions de l’edifici Anselm Turmeda per tal de començar-ne les tasques de classificació, digitalització, catalogació i emmagatzematge adient per a la preservació tant física com digital.

Mostra d’alguns dels plànols del Fons Juan de Aguilar Sancho.

Ahir, dimarts dia 23 de novembre va tenir lloc l’acte de lliurament oficial de la família de Juan de Aguilar Sancho a la Universitat de les Illes Balears. A l’acció protocolària de signatures del conveni i donació que es va realitzar a la sala d’actes de l’edifici de Son Lledó, al Campus universitari de la UIB, hi assistiren el rector de la UIB Jaume Carot i el representant de la família Muntaner Aguilar, Sebastià Muntaner, ambdós signataris dels documents; a més del vicerector Víctor Homar, Miquel Àngel Capellà (director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts), Maria Sebastián (professora especialista de la mateixa àrea), Miquel Pastor (director de l’SBD) i altres membres de la seva família.

Miquel Pastor, Víctor Homar, Jaume Carot, Sebastià Muntaner i Maria Sebastián abans de signar-se el conveni.

El llegat Juan de Aguilar Sancho (1922-1981) és el fruit de la tasca realitzada al llarg de la carrera professional com arquitecte entre els anys 50 i 80. S’havia llicenciat l’any 1948 a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Fou Arquitecte municipal de Sant Llorenç. I sobretot es dedicà a la realització d’habitatges unifamiliars de la zona del llevant de Mallorca: Cala Millor, la Coma, Artà… Entre altres projectes, destaquen la Casa-bressol, el Col·legi de la Immaculada i la Sala Regina, del Terreno a Palma. Juan de Aguilar també fou un reconegut pintor, amb un estil postimpressionista i sobretot en la temàtica de les marines (<https://elpintorjuandeaguilarsancho.wordpress.com/acerca-de/>).