La Biblioteca assisteix a les XIV Jornades CRAI 2018

Els dies 7 i 8 de juny la biblioteca va assistir a les XVI Jornades CRAI celebrades a València. Els ponents Harriette Hemmasi, bibliotecària de la Brown University, i Lars Binau, responsable de la Smart Library de la Denmark Technical University, ens varen parlar de Laboratoris digitals i Makerspaces, conceptes que comencen a introduir-se en el món de les biblioteques. A més, varen col·laborar en la realització dels Workshops na Teresa Malo de Molina i Rosa Sánchez Hernández de la Universidad Carlos III de Madrid, i Carme Cantos i Anna Magre de la Universitat Pompeu Fabra.

La creació d’aquests espais respon als nous models de docència, investigació i estudi basats en el treball col·laboratiu i la utilització de tecnologies i productes multimèdia. La biblioteca pot convertir-se en agent facilitador d’aquests espais interdisciplinaris dotats amb tecnologia i eines que permeten el tractament de dades, la creació de continguts digitals i la creació de projectes tant individuals com en grup. No es tracta de transformar la biblioteca en Laboratoris digitals o makerspaces sinó que aquests espais formin part i s’integrin dins l’estructura i organització de la biblioteca.

Són espais de comunicació i col·laboració on la tecnologia juga un paper fonamental que permet als usuaris desenvolupar la creativitat i la investigació mitjançant eines diverses (impressores 3D, estudis de gravació i postproducció, realitat virtual i realitat augmentada, equipaments d’edició de vídeo, etc.) a la vegada que es converteixen en espais interdisciplinaris (organització d’esdeveniments, presentacions, tallers, exposicions, etc.).
Dues màximes resumeixen els objectius per a la creació d’espais com aquests: “Crear biblioteques per a les persones, no només per emmagatzemar llibres”, i “No podem fer que els estudiants aprenguin, però els hi podem fer més fàcil”.

Per a més informació Deman@, la biblioteca respon