La UIB digitalitzarà la documentació medieval de la Cúria Reial de Montuïri gràcies a un conveni de col·laboració amb l´Ajuntament.

Avui a les 11.00 l’Ajuntament de Montuïri i la Universitat de les Illes Balears signaran un conveni de Col·laboració per a la digitalització de l’arxiu històric del Municipi. Es tracta de passar a format digital les sèries documentals de la Cúria Reial, una de les més antigues i interessants de l’arxiu de Montuïri, que conté documents des de l’any 1305, i és una de les fonts de coneixements més importants de la història medieval de Mallorca, ja que allà s’hi detallen les diverses causes judicials dutes a terme per aquest organisme encarregat de impartir justícia. Però aquesta documentació també té un gran interès lingüístic i és una font fonamental per conèixer com era el català que utilitzava quotidianament la gent del carrer ja que es recullen declaracions literals de testimonis i encausats.
El volum aproximat de la documentació que serà processada està entorn a 18.000 pàgines.

Tot aquest material, un cop realitzada la tasca que preveu el conveni, serà ofert als investigadors i al públic en general a través de la Biblioteca Digital de les Illes Balears.
Llibre de la Cúria Reial de Montuïri
Llibre de la Cúria Reial de Montuïri