Biblioteca Digital Mundial

La Biblioteca Digital Mundial patrocinada per la UNESCO es presenta avui a Paris, però ja està disponible a la web http://www.wdl.org/es/, l’accés és gratuït.

Reuneix mapes, textos, gravats i films de totes les èpoques i explica en 7 llengües els continguts més valuosos de totes les biblioteques del planeta incloses al projecte.

Entre els documents més antics hi ha còdex precolombins gràcies a la contribució de Mèxic, els primers mapes d’Amèrica dibuixats al 1562, o el “Hyakumanto darani”, document japonès publicat al 764 i considerat el primer document imprès de la Història.

Els documents estan escanejats en la seva llengua original però tenen explicacions en set llengües. En principi conté uns 1.200 documents però esta pensada per rebre un nombre il•limitat de documents.